Beoordelingscriteria Programmatic Awards 2017

De awards worden beoordeeld aan de hand van uitgebreide gewogen beoordelingscriteria. Lees hieronder waar met het beoordelen rekening mee wordt gehouden.

Talent Awards

Iedereen werkzaam binnen de adtech of marcom industrie kan een individu nomineren voor een talent award. Nomineer je iemand? Zorg dat direct duidelijk wordt waarom diegene boven concullega’s uitstijgt. Nomineer je een directe collega? Zorg dan voor tenminste één klant testimonia.


Beste Campaign Manager

Welke Ad Operations manager tilt elke campagne naar een hoger niveau?
De jury beoordeelt nominaties op basis van voorbeelden waaruit intrinsieke motivatie en passie voor het vak blijkt. Daarnaast wordt duidelijk dat diegene een brug slaat tussen commercie en techniek. Onmisbaar zijn kwantificeerbare campagne resultaten waar de invloed van de succesvolle campagnemanager meteen duidelijk wordt.


Beste Programmatic Preacher

Wie is momenteel de grootste inspiratiebron in de markt?
Uit de nominatie komt heel duidelijk naar voren waarom hij of zij ook buiten de eigen organisatie een bron van inspiratie is. Ter onderbouwing bevat de nominatie minstens één concreet voorbeeld. Daarnaast neemt de jury passie voor het vak en de algehele zichtbaarheid in de markt mee bij de uiteindelijke beoordeling.


Beste Yield Manager

Welke uitgever vaart dankzij zijn of haar yield manager voorop in de koers naar succes?
Uit cijfermatige resultaten blijkt direct het succes van de getalenteerde yield manager. De beschikbare advertentieruimte wordt effectiever verkocht, de yield manager inspireert anderen binnen zijn of haar organisatie en is daarnaast zowel innovatief als gepassioneerd.


Beste Pioneer

Wie loopt er binnen de Nederlandse Programmatic markt voorop?
De Programmatic pionier is wellicht minder zichtbaar dan de preacher, maar speelt een belangrijke rol in ontwikkelingen die we doormaken. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van een bijdrage voor de acceptatie van Programmatic advertising. De genomineerden voor deze award worden beoordeeld op concrete voorbeelden waaruit passie en een drive voor innovatie en vernieuwing blijkt.


Rising Programmatic Star

Welke campagne-, account-of yield manager met een groot hart voor Programmatic, speelt over een paar jaar een hoofdrol in de markt?
Uit de nominatie blijkt dat de rising star sneller, harder of effectiever te werk gaat dan anderen. Er is sprake van een groot enthousiasme en een passie voor Programmatic. De honger voor vernieuwing en verbetering spat ervan af. Concrete voorbeelden en kwantitatieve resultaten onderbouwen het succes van de rising star.